Home > Språkstudier > Språkferdigheter og muligheter

Språkferdigheter og muligheter

February 21st, 2015

Det finnes mange studier som passer for enhver språkentusiast. Kanskje du ønsker å lære deg russisk? Eller kanskje du allerede kan litt spansk, men ønsker å lære enda mer. Mulighetene er mange! På høgskolene i Norge finnes det flere forskjellige språkstudier, og vi skal derfor nevne tre av de mest populære.

Engelsk

Dersom man har utdanning i engelsk, vil en verden full av jobber være tilgjengelige – bokstavelig talt. Engelsk er verdensspråket, og med utdanning i faget vil du kunne jobbe stort sett i hele verden. Engelsk kan studeres på heltid og deltid, og man kan blant annet velge mellom bachelor og årsstudium. Ved å velge en bachelorgrad i engelsk, vil studentene i hovedsak jobbe med saksbehandling, administrative oppgaver, ledelse og informasjonsarbeid under studietiden.

Spansk

Det finnes både nettbaserte og heltidsstudium i spansk. Dersom man velger et årsstudium i spansk, vil studenten lære om blant annet spansk språk og samfunnsforhold, historie og kultur. Det nettbaserte årsstudiet vil være lagt opp med videoer på nett, samt e-postsamtaler med veileder.

Språk og lærerutdanning

Det går også an å velge lektorutdanning i forskjellige språk. Lektorutdanningen i språkfag master, er en 5-årig utdanning. Her har du språk som nordisk, engelsk, fransk og tysk. I tillegg kan du velge et undervisningsfag nummer to. Her kan du velge å spesialisere deg i for eksempel spansk. Med lektorutdanning innen språkfag, kan du blant annet jobbe som lærer.

Categories: Språkstudier Tags: