Home > Tips > Kundeservice i digitale kanaler

Kundeservice i digitale kanaler

February 24th, 2021

En bedrift sikrer alltid sin fremtidige drift gjennom god kundeservice. Rykte og god service sikrer fremtidens inntekter, og god flyt av kunder. Nå til dags er det slutt på å sitte i telefonkø til man sovner, eller å stå ved en skranke med for lite bemanning. Digital kundeservice har gjort hele prosessen enklere og kjappere, samt rimeligere for bedriften.

Hvilke digitale løsninger finnes?

Ta en titt på nettet, og du vil veldig raskt finne at bedriftenes nettsider inneholder en egen fane for kundeservice. Det er vanlig at en bedrift har en seksjon for ofte stilte spørsmål, der kunden kan lete blant de mest vanlig stilte spørsmålene, og kjapt få et svar. En annen seksjon tar deg til forskjellige løsninger innen kundeservice. Det kan være en chatbot, som er kunstig intelligens brukt til å besvare enkle spørsmål. E-post eller chat med kundemedarbeider er andre vanlige løsninger.

Hvordan fikser jeg det til min bedrift?

Den raskeste og enkleste løsningen for en bedrift er å outsource jobben til en ekstern aktør. Et eksempel på en slik aktør er Kundo, som har spesialisert seg på pakker med digitale kundeserviceløsninger til bedrifter. Det tilbys komplette løsninger med e-post, chat og kunstig intelligens, enkelt tilpasset din bedrift.

Categories: Tips Tags: