Kreative studier

March 5th, 2015

Det er ikke alle som er like teoretisk rettet og som liker å sitte på skolebenken. Likevel er det mange som føler et press på å ta en høyere utdanning. Da er kanskje de kreative studiene noe for deg?

Som regel må man regne med litt økonomi og ledelses-fag når man studerer kreative studier, men ikke i nærheten av like mye som et rent økonomistudium. Man kan sammenligne det litt med formgivning på videregående. Det var mye kreativt fingerarbeid som maling og strikking, men det var fortsatt andre fag i tillegg.

Her får du en liten innføring i hva de forskjellige studiene kan inneholde:

Teater

Det er ikke bare skuespillerutdanningen som kan tas innen fagområdet teater. Du kan også for eksempel ta en bachelorgrad i regi, eller studere til å bli barnehagelærer med vekt på musikk, teater, kunst og håndverk.

Musikk

Dersom du er glad i musikk, kan du ta en bachelorgrad i musikkproduksjon, eller du kan ta et årsstudium i band. Vil du heller bli turnémanager eller jobbe på musikkfestivaler? Da er kanskje music management studiet for deg.

Media

Er du glad i å filme, og kan tenke deg å stå bak kameraet på jobb? Da kan en bachelor i film- og TV-produksjon være det riktige studievalget. Eller har du lyst til å skape en ny dokumentarfilm? Da kan en bachelor i TV-regi være første steg på veien.

Kunst og håndverk

Det finnes både bachelorgrader og årsstudier i kunst og håndverkutdanningen. Etter endt studie kan du blant annet jobbe som kunst og håndverklærer på grunnskolen, eller du kan kanskje starte din egen kreative bedrift? Du kan også velge å spesialisere deg innen for eksempel tre og metall, og ta årsstudiet tre m/metall – kunst, håndverk og design.