Home > Tips > Å studere utenlands

Å studere utenlands

August 19th, 2016

Dersom du vurderer å studere i utlandet, er det en mengde ting du bør tenke på. En viktig forskjell mellom Norge og en del andre land, er at høyere utdanning er gratis i Norge. Mange andre steder må du regne med å betale skolepenger. Men, det er ikke sikkert at dette ikke lønner seg likevel for akkurat deg. Kanskje du er interessert i en helt spesifikk utdanning som ikke tilbys i Norge, eller en utdanning som er av mye høyere kvalitet et annet sted. Uansett er det også slik at de fleste arbeidsgivere vil verdsette at du har erfaring og kunnskap fra andre land og kulturer.Study abroad

Hvor finner du de beste tipsene?

Det kan være vrient å finne fram i jungelen av aktører som tilbyr utdanning i utlandet. ANSA er gammel ringrev i bransjen, så det kan være nyttig å ta en titt på nettsidene deres. EF er en annen aktør, ta en titt også på sidene deres, du bør absolutt vurdere flere alternativer før du bestemmer deg.

Finn en bolig som passer ditt budsjett

Å finne bolig i utlandet kan være en utfordring, ogdet er vanskelig å finne noe som passer lommeboka. Du kan finne flere ulike hurtiglån hos Fairlån dersom du trenger penger til depositum. Husk også å sjekke viktige forhold som forsikring og andre ekstra kostnader.

Hvor kan du bruke utdanningen?

Det er mulig å studere i nærmest hele verden, men velger du å studere i et annet nordisk land har du faktisk lik rett til utdanning som landets øvrige borgere. Noe som er av den største viktighet, er at du sjekker om du faktisk kan benytte utdanningen i Norge etter at du har fullført den. Det ville jo være en stor nedtur dersom utdanningen din ikke blir godkjent, så sjekk med NOKUT før du reiser. Dersom du går på videregående skole er rådgiver på skolen en god kilde til informasjon, og ofte kan de hjelpe deg gjennom søkeprosessen.

Categories: Tips Tags: